Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/executo1/public_html/index.php on line 8
Titlurile executorii conform modificarilor aduse Codului de Procedura Civila

Noutati

Competenta executorului judecatoresc

In urma modificarilor aduse Codului de Procedura Civila prin legea 202/2010, competenta executorilor judecatorestieste pe raza circumscriptiei Curtii de Apel in care urmeaza sa se efectueze executarea, ori in cazul urmaririi bunurilor, de catre executo [...]
citeste tot »

Titlurile executorii conform modificarilor aduse Codului de Procedura Civila

Titlurile executorii conform modificarilor aduse Cartii a V a din Codul de Procedura CIvila

[...]
citeste tot »

Live YMessenger!

executor jucevatoresc online

Social Media

Executor Judecatoresc Ploiesti Prahova
Creeaza-ti o insigna

Parteneri

Notar Public - Roxana Andreea Musat

Titlurile executorii conform modificarilor aduse Codului de Procedura Civila

Conform noilor modificari aduse Codului de Procedura Civila prin legea nr. 138/2014, se introduce art. 640 indice 1, care prevede faptul ca "Titlurile executorii, altele decat hotararile judecatoresti, pot fi puse in executare numai daca sunt investite cu formula executorie".

Punctul 2 al aceluiasi articol desemneaza si instanta care este competenta sa solutioneze cererea de investire cu formula executorie, aceasta fiind judecatoria in a carei raza isi are domiciliul sau sediul creditorul sau debitorul.

De asemenea se stabileste si cine este competent atunci cand debitorul isi are domiciliul sau sediul in strainatate, in atare situatie competenta fiind judecatoria in circumscriptia careia se afla domiciliul sau sediul sau ales.

Rezulta din analiza acestui articol faptul ca executorul judecatoresc nu poate demara procedura de executare silita, decat daca titlul executor, altul decat hotararea judecatoreasca, este investit cu formula executorie, asa cum este ea stabilita de art. 640, indice 1, punctul 6 Cod Procedura Civila.

Urmeaza asadar ca de la data de 20 octombrie 2014, toate inscrisurile carora legea le confera puterea de titlu executor - acte intocmite de catre notarul public, contracte bancare, titlurile de comert (cambia, biletul la ordin, cecul) etc. sa fie inaintate instantelor de judecata in vederea investirii cu formula executorie.

Taxa este in cuantum de 20 lei/titlu executor.